JDM VLOEREN
Neem contact op
JDM VLOEREN
Neem contact op
JDM VLOEREN
Neem contact op

Grindvloeren

Decoratief met bijzonder veel mogelijkheden

Wat zijn grindvloeren?

Een grindvloer of siergrindvloer is samengesteld uit kleine gekleurde grindkorrels. Vervolgens worden de grindkorrels met een kleurloze epoxyhars tot één geheel verbonden. Zo ontstaat een naadloze vloerafwerking die goed bestand is tegen druk, slijtage, UV-straling, huishoudchemicaliën en reinigingsmiddelen.

Grindvloeren worden vaak toegepast als een mooie, decoratieve en slijtvaste vloer nodig is vanwege zijn eindeloze kleur mogelijkheden. Een grindvloer is bovendien warmtegeleidend en dus ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming. Een grindvloer houdt jarenlang de uitstraling alsof hij gisteren gelegd is.

Voor bedrijven en particulieren

Een grindvloer is zowel voor zakelijke als particuliere toepassingen uitermate geschikt. De vele mogelijkheden in kleurstellingen, dessins en patronen bieden volop kans om het interieur een eigen sfeer te geven. Met een grindvloer creëert u eenvoudig een bijzondere uitstraling die helemaal past bij de woning. Of, als het om een bedrijfsruimte gaat, een uitstraling die perfect aansluit bij het gebouw of de product presentatie. Er zijn veel mogelijkheden om aan een grindvloer een eigen signatuur te geven. Bijvoorbeeld door verlichting in de vloer aan te brengen. Of door bijzondere kleurcombinaties en patronen te verwerken. Bedrijven kunnen het bedrijfslogo en de huisstijlkleuren van het bedrijf in de vloer opnemen. In combinatie met mooie rvs profielen er geschikt als trapafwerking. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Grindvloeren worden dan ook op veel plaatsen toegepast.

Een grindvloer aanbrengen

Een grindvloer kan naadloos worden aangebracht op vrijwel elke vorm vaste ondervloer. Al 24 uur na de laatste behandeling is de grindvloer beloopbaar. En na 48 uur mag de grindvloer belast worden. Na 7 dagen is de vloer volledig uitgehard. Tot die tijd mag u de vloer nog niet met water reinigen. Grindvloeren kunnen aangebracht worden in diverse korrelgroottes. Er zijn korrels van 2-3 mm, 3-4 mm en 4-6 mm. Daarbij horen verschillende laagdiktes. Respectievelijk 5 tot 8 mm.

De belangrijkste eigenschappen op een rij

  • naadloos en zeer slijtvast
  • onderhoudsarm en brandveilig
  • chemicalien- en UV-bestendig
  • geschikt voor vloerverwarming
  • in talloze kleuren leverbaar